• Nove objave

 • Najnoviji komentari

  • Arhiva

  • Prikaži sve iz kategorije

  • Prikaži sve iz kategorije

  • Tema trećeg tjedna – PČELA

   Tema trećeg tjedna – PČELA

   Draga djeco i roditelji, ovaj tjedan povesti ćemo vas na čudesno putovanje prirodom. Na tom putu dosada ste mogli susresti bubamaru. Naša bubamara ima prijateljicu koja je također kukac, ali postoje bitne razlike, ovaj kukac lezi i zuji s cvijeta na cvijet, zlatno žute je boje i proizvodi slasni med. Pogađate o kome je riječ ? …Da, to je pčela!

   Dragi roditelji pročitajte djeci slikovnicu ˝Pčelica Jelica i medo Edo˝

   Nakon priče potaknite djecu na razgovor i razmišljanje uz pitanja: Kako vam se svidjela priča? ; Tko je pčelica Jelica i kako ona izgleda? ; Gdje se nalazi dućan pčelice Jelice? ; Što se najbolje prodaje u to dućanu i čega ne nestalo? ; Kakav je to medin doručak? ; Gdje će pčelica Jelica pronaći med? ; koga je pčelica Jelica srela putem? Tko je Edo? ; Zašto je medo Edo bio tužan?; Kako je pčelica Jelica pomogla medi? Pomažete li vi prijateljima kad su tužni? Kako se osjećate kad pomažete drugima? Zašto je dobro pomagati drugima?

   Sada ćemo se malo razgibati uz pjesmicu s pokretima. Glazbenim aktivnostima pobuđujemo interes za glazbu. Potičemo razvoj slušanja i razumijevanja govora, ritma te kreativnost pokreta.

   Leti pčela malena – Tičeki

   Jedna od aktivnosti u kojoj djeca izražavaju svoju kreativnost i domišljatost je likovno izražavanje. Kako bi potaknuli dječju maštu nudimo im različite poticajne materijale i sredstva čime omogućujemo slobodu izražavanja i šaljemo im poruku da nije bitan konačan ishod, već sam proces u kojem djeca istražuju i na sebi svojstven način izražavaju i u konačnici stvaraju.

   PČELA OD KOLAŽA:

   Potrebno vam je: Kolaž papir:(žuti,bijeli i crni), škarice i ljepilo, crveni flomaster. UPUTE ZA RAD: Izrežite 3 žuta, 2 crna i 1 bijeli krug.

   Zatim bijeli krug izrežite na 2 jednake polovice.

   Složite i zalijepite krugove jedan na drugi naizmjenično sa žutim i crnim kolažom. Na kraju dodajte krila (bijeli kolaž), oči i usta.

   OTISAK DLANA – Pčela – Potrebno nam je: tempere i kist, papir, flomasteri. Upute: kistom oslikajte djetetov dlan, dlan otisnite na papir. Nacrtajte glavu,krila i ostale detalje

   Predmatematičke vještine kod djece razvijaju pažnju, koncentraciju, koordinaciju ruku i finu motoriku.

   Evo još malo grafomotoričkih vježbi za sve uzraste ….

   IGRA – PČELICA JE LETJELA

   (DIJETE SLOŽI DLANOVE U OBLIKU „pčelice”. PRAVI  VALOVITE POKRETE KAO DA LETI)          

   Odrasla osoba govori: Pčelica je letjela, na glavicu sletjela (DIJETE SPUŠTA SVOJU „pčelicu” SEBI NA GLAVU.)

   Sjedila je, sjedila i dalje poletjela. Pčelica je letjela, na mamin nos sletjela.                                                                                                                             (DIJETE SPUŠTA SVOJU „pčelicu” NA MAMIN NOS…I TAKO DALJE DOK INTERES ZA IGROM TRAJE).

   Poštovani roditelji, draga djeco nadamo se da ćete uživati u ponuđenim aktivnostima, koje uvijek možete doraditi prema vlastitim željama i mogućnostima. Puno vas pozdravljaju vaše odgojiteljice Aurelia, Ana, Virđinija, Sandra i Slavica.

   Komentari isključeni za Tema trećeg tjedna – PČELA

   Komentiranje nije više moguće

   Ostavite komentar