• Nove objave

 • Najnoviji komentari

  • Arhiva

  • Prikaži sve iz kategorije

  • Prikaži sve iz kategorije

  • OBAVIJEST ZA RODITELJE DJECE DV METKOVIĆ

   OBAVIJEST ZA RODITELJE DJECE DV METKOVIĆ

   Poštovani roditelji,

   od 11. svibnja otvaraju  se ponovno predškolske ustanove za djecu. Ovom prilikom moramo naglasiti da se ovdje radi o iznimnoj situaciji i da neće sva djeca moći doći u predškolsku ustanovu. Epidemiološka situacija i preporuke još ne dozvoljavaju  redoviti vrtićki program. Organizirati će se sedmodnevna dežurstva odgojitelja, pa stoga neće biti moguće osigurati matičnog odgojitelja i skupinu. I dalje su na snazi stroge mjere u sprječavanju širenja virusa COVID 19, zaštite i što je moguće manjeg socijalnog kontakta, odnosno ostanka kod kuće. Boravak u predškolskoj ustanovi potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece s COVID-om 19 nego je to obiteljski dom. Vrtićki program će se stoga organizirati samo za djecu koja moraju ispunjavati sve uvjete prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a to su:

   1. oba roditelja djeteta su zaposlena i nemaju mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta za vrijeme dok borave na poslu

   2. dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

   3. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

   4. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom COVID-19

   5. dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade

   Ukoliko ste odlučili o dolasku ili nedolasku vaše djece u Vrtić, tu odluku neće biti moguće promijeniti tijekom dva tjedna, do donošenja novih mjera Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.

   U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji žele da dolazi u Vrtić, nakon pažljivo pročitane izjave, oba roditelja MORAJU POTPISATI PISANU IZJAVU u kojoj s odgovornošću jamče da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti da bi dijete moglo pohađati Vrtić u specifičnim epidemiološkim uvjetima. Ovdje se radi o zaštiti djece, odgojitelja, djelatnika Vrtića, ali i roditelja i svih ostalih s kojima su djeca u kontaktu i koji bi mogli biti ugroženi ako bi došlo do zaraze. 

   Za većinu djece koja ostaju kod kuće odgojitelji će  i dalje pripremati materijale koje roditelji mogu pratiti i preuzimati  na službenoj web stranici DV Metković.

   Roditelji čije dijete ispunjava propisane uvjete i koji su se odlučili da njihovo dijete od 11. svibnja pohađa Vrtić dužni su potpisanu izjavu predati NAJKASNIJE DO ČETVRTKA 7. SVIBNJA 2020. GODINE DO 12.00 SATI.

   Potpisanu izjavu moguće je dostaviti na sljedeća dva načina:

      – Osobno donijeti isprintanu i potpisanu izjavu u DV Metković u vremenu od 8.00 do 12.00 sati, uz obavezno pridržavanje propisane distance prema preporukama HZJZ-a

      – Isprintati i potpisati izjavu te ju skenirati ili fotografirati i poslati na  e-mail  dvmetkovic@gmail.com

   Samo potpisane izjave koje su predane u navedenom roku smatrati će se valjanom prijavom za polazak u Vrtić od 11. svibnja 2020.

   Naknadne upute o dovođenju djece u Vrtić biti će uskoro objavljene na službenoj web stranici DV Metković.

   Čuvajmo sebe, svoje bližnje i sve s kojima smo u kontaktu!

   Komentari isključeni za OBAVIJEST ZA RODITELJE DJECE DV METKOVIĆ

   Komentiranje nije više moguće

   Ostavite komentar