BUBAMARA

BUBAMARA

Poštovani roditelji, draga djeco!

Šaljemo vam VEEELIKI pozdrav iz našeg vrtića!

U želji da ove dane provedete u što boljem raspoloženju, šaljemo van nekoliko aktivnosti koje će vas razveseliti, a usput možete nešto i naučiti.

Tema ovog tjedna je BUBAMARA. Pogledajte i poslušajte što smo pripremili za vas.

Pjesmicu o bubamari poslušajte ovdje:

https://www.youtube.com/watch?v=xDzo2S6TYWs

MALI KREATIVCI – likovne aktivnosti

Ovim aktivnostima želimo poticati djecu na istraživanje različitih materijala i tehnika. Uz uvijek prisutan element zadovoljstva i opuštanja likovne aktivnosti poticajno djeluju na:

  • razvoj pažnje i koncentracije
  • razvoj fine motorike i preciznosti
  • učenje boja
  • samostalnost djeteta

Trenuci koje provedete s djetetom u zajedničkom radu ono će zauvijek pamtiti bez obzira na stupanj uspješnosti i ljepotu urađenog.

BROJALICE – vole ih djeca od najmanje dobi. U nastavku je primjer za roditelje kako mogu zabaviti dijete i dopuniti brojalicu pokretima prstiju.

Vrijeme je za PRIČU u slikama

GRAFOMOTORIČKE VJEŽBE

Grafomotorika je sposobnost koja se razvija, ali i vježba. Početne vježbe grafomotorike dijete može vježbati povlačeći linije prstićem po papiru, lijepljenjem naljepnica, kidanjem papirića i označavanjem zadanog ili čak i guranjem igračke poput dječjeg autića unutar zadanih linija. Također mogu kamenčićima, dugmićima, sitnijim predmetima pratiti linije. Isprintajte predloške i koristite ih u igri – dijete može koristiti autiće, prstiće, bojice, pastele ili olovku. Također možete sami iscrtati svoje predloške, u tome će djeca posebno uživati!

PRIJEDLOG IGARA

EDUKATIVNI KUTIĆ

Zapjevajmo i zaplešimo uz djeci jako dragu i poznatu pjesmicu ! https://www.youtube.com/watch?v=EYciFz0tUFk&feature=youtu.be

PORUKA ZA KRAJ: Uživajte u malim stvarima. Jednog dana ćete se možda osvrnuti i shvatiti da su bile velike.

Vaše odgojiteljice: Karmen, Marina, Bernarda, Danica i Ružica.

Komentari isključeni za BUBAMARA

Komentiranje nije više moguće

Ostavite komentar