• Nove objave

 • Najnoviji komentari

  • Arhiva

  • Prikaži sve iz kategorije

  • Prikaži sve iz kategorije

  • PROGRAM RANOG UČENJA ENGLESKOG JEZIKA

   PROGRAM RANOG UČENJA ENGLESKOG JEZIKA

   Dragi roditelji,

   Dječji vrtić Metković uvodi posebni program ranog učenja engleskog jezika za djecu od treće godine do polaska u školu.

   Vrtićko poticajno okruženje omogućuje djeci da engleski jezik usvoje spontano, situacijski, kroz svakodnevne aktivnosti u interakciji s  drugom djecom i odraslima. Predškolska dob je zbog bioloških i psiholoških karakteristika djece najpovoljnije životno razdoblje za usvajanje stranog jezika.

   Sadržaj i aktivnosti rada planirat će se u skladu s interesima i potrebama djeteta, a polaziti će od aktualnosti iz svakodnevnog djetetovog života, neposredne okoline, društvenih događanja, blagdana i drugo. Dijete će kroz svakodnevne aktivnosti situacijskim učenjem engleskog jezika usvajati znanja i vještine značajne za osnovnu komunikaciju.

   Program se temelji na zadaćama humanističke koncepcije odgojno obrazovnog rada pri čemu je naglasak na razvijanju senzibiliteta djeteta za engleski jezik, motivaciji za situacijsko učenje riječi (pozdravljanje pri dolasku u vrtić, igre, presvlačenje, hranjenje i sl.), usvajanju engleskog vokabulara te razvijanju vještina komunikacije na engleskom jeziku (pjesmice, brojalice, igrokazi …).

   Voditeljice programa su odgojiteljice educirane za provedbu ranog učenja engleskog jezika u vrtiću u skladu s propisima.

   Komentari isključeni za PROGRAM RANOG UČENJA ENGLESKOG JEZIKA

   Komentiranje nije više moguće

   Ostavite komentar